Tuesday, November 3, 2015

Lynk.my - 1st Malaysian URL Shortener

Assalamualaikum semua. Maaf lah dah lama x post benda baru. Bz sikit kebelakangan ni.

Ok. Posting kali ini adalah mengenai URL Shortener. Sesiapa yang rajin mendownload atau mengupload mesti tahu apa itu URL Shortener. Untuk yang tidak tahu apa itu URL Shortener, saya akan menerangkan serba sedikit mengenai URL Shortener.

Menurut laman web wikipedia.com : “URL shortening is a technique on the World Wide Web in which a Uniform Resource Locator (URL) may be made substantially shorter in length and still direct to the required page. This is achieved by using a redirect on a domain name that is short, which links to the web page that has a long URL.”
Kalau diterjemahkan lebih kurang maksudnya :
“suatu teknik / kaedah dimana alamat web dipendekkan untuk memudahkan penulisan tetapi masih mengekalkan muka asal web tersebut.”


Pendek kata URL Shortener ni memendekkan URL yang panjang itu. Selain memendekkan URL, URL Shortener juga memberi peluang kepada pengguna untuk menjana pendapatan dari setiap klik dari pengunjung laman tersebut. Contoh URL SHORTENER yang biasa digunakan adalah adf.ly / short.st / linkbucks.com seperti yang diketahui umum berpusat di luar negara. Masalah biasa yang timbul adalah dari segi pembayaran di mana pengguna harus mempunyai akaun Paypal, Payoneer, WebMoney dan sebagainya untuk mendaftar.

Sekarang tidak lagi menjadi masalah dengan munculnya URL Shortener yang pertama di Malaysia iaitu Lynk.my.  Laman web ini berpusat di Malaysia n tidak perlu akaun Paypal, Payoneer, WebMoney dan sebagainya untuk mendaftar. Cukuplah dengan adanya akaun dengan bank-bank komersial di Malaysia terutamanya Maybank Bhd. Dengan ini maka mudah lah untuk rakyat Malaysia menjana pendapatan dari sumber ini. Syarikat ini adalah hak milik rakyat Malaysia dan pembayaran dibuat dalam Ringgit Malaysia (RM) dan bukannya USD.

http://www.lynk.my/


Untuk mendaftar KLIK DI SiNi 

Baru-baru ini pihak Lynk.my telah mengadakan 1 pertandingan dengan hadiah sebanyak RM4000 dalam pelbagai kategori. Pertandingan itu bermula 27hb Oktober 2015 – 27hb Disember 2015.


TOP lynkUNDI
Tempat Pertama – RM500
Tempat Kedua – RM300
Tempat Ketiga – RM100

· TOP SEO
Tempat Pertama – RM500
Tempat Kedua – RM300
Tempat Ketiga – RM100

· TOP CREATIVE
Tempat Pertama – RM1000
Tempat Kedua – RM500
Tempat Ketiga – RM200

Selain tu… 50 penyertaan terawal dapat lak hadiah


So admin harap anda semua dapat memberi support kepada admin dengan klik link di bawah ni.

Klik DI sini 

 Click Here PLEASE


15 comments:

  1. good luck, , saya pun join juga ;D

    ReplyDelete
  2. Hai...

    Salam singgah dari kontes yang sama


    Anyway good luck yer..

    Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
  3. Miaoo...Miaoo...Miaoo
    Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...

    Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

    Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
  4. good luck.. tasha aqisha dari contest review lynk.my 2015 jugak...

    ReplyDelete
  5. Lynk.my memang sangat terbaik dan menarik.. semoga berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
  6. Salam buat admin comp83. Artikel bro amat menarik, semoga berjaya dengan Contest Review Lynk.my 2015

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Tahniah kerana sertai contest terhebat hujung tahun 2015 ini. Semoga ada rezeki untuk anda berjaya...

    ReplyDelete
  8. Moga Berjaya dalam contest ni ya! Saya pun baru siapkan entri untuk contest tu..http://saniyunus.com/contest-review-lynk-my-2015/ jemput jengah ya :-)

    ReplyDelete
  9. Good luck tn.. Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

    Jemput ke sini: CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

    ReplyDelete

Pilih Siaran radio anda

 

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.